Virusul Ebola

Virusul Ebola face parte din familia Filoviridae care determina febra hemoragica, procentul de mortalitate fiind de 90%. Totul incepe cu o raceala banala, semne de artrita, dureri de spate, frisoane, diaree, oboseala, febra, dureri de cap, greata, durere in gat, varsaturi. Pe masura ce boala se agraveaza apar hemoragiile externe si interne (sange din urechi, nas, gat, rect, depresie, inflamatia ochilor, eruptii cutanate pe tot corpul, coma, delir). Virusul distruge aceleasi celule ca si cele tintite de virusul HIV, desi infectia cu Ebola este mai agresiva, eliminand celulele din sistemul imunitar aflate in formare.

Virusul Ebola provine din Zair si Sudan iar zonele cele mai afectate sunt tarile vest africane. Transmiterea lui se face de la cei bolnavi, fie ca vorbi de oameni sau animale, la cei sanatosi prin aerosoli, sange, organe infectate sau contact sexual.

Persoanele predispuse la o posibila infectie cu virusul Ebola sunt cele care lucreaza in domeniul sanatatii, oamenii care intra in contact cu cei infectati, vanatorii care iau contact cu animalele moarte prezinta cel mai mare factor de infectie.

Testele utilizate pentru a diagnostica virusul Ebola includ: testarea de electroliti, studierea timpului de coagulare a sangelui si alte teste care ar putea arata daca o persoana a luat sau nu contact cu virusul.

Pana in prezent nu exista vreun vacin sau tratament omologat. Exista doar antivirale care pot lupta cu virusii dar care nu au vreun efect prea mare asupra virusului Ebola.

POTRIVIT UNOR SURSE MEDICALE, IN ROMANIA, EXISTA UN BARBATUL DE 51 ANI SUSPECT DE EBOLA CE S-A PREZENTAT, DUMINICA DIMINEATA, LA SPITALUL DE BOLI INFECŢIOASE DIN PLOIESTI, UNDE, IN PRIMA FAZA, NU A SPUS CA A FOST IN NIGERIA, CI DOAR CA A FOST IN VACANTA LA VAMA VECHE SI CA IN URMA CU TREI ZILE A INCEPUT SA SE SIMTA RAU SI SA AIBA SCAUNE CU SANGE

Login/Register access is temporary disabled